Tukea palkkaamiseen

Työntekijän palkkaamiseen on tarjolla monipuolisia valmiita ja räätälöityjä ratkaisuja ja myös taloudellista tukea. Työssäoppiminen ja erilaiset työkokeilun- ja harjoittelun muodot ovat tehokas keino löytää ja valmentaa yrityksen tarpeisiin sopiva työntekijä. Työssäoppijalta yritys saa apukäsiä käyttöönsä ja tuoretta näkökulmaa tehtävien hoitoon.

Palkkatuki

Yrityksesi voi hakea TE-toimiston harkinnanvaraisesti myöntämää palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Tukea myönnetään 5 tai 10 kuukauden ajalle, osatyökykyiselle 24 kuukaudeksi.  Palkkatukijaksoon vaikuttavat palkattavan henkilön työttömyyden kesto ja alentuneen työkyvyn vaikutus työtehtävässä suoriutumiseen. Tuen suuruus on enimmillään 1260–2020 euroa kuukaudessa. Palkkatukea voidaan myöntää työsuhteeseen, joka on toistaiseksi tai määräaikaisesti voimassa oleva, oppisopimuskoulutukseen sekä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Lisätietoja tästä linkistä.

EURES TMS -tuki

Targeted Mobility Scheme- hankkeet tukevat rekrytointeja maasta toiseen EU-alueella, Norjassa ja Islannissa. Tuen määrä yritykselle on 1390–1750 euroa/rekrytoitu työntekijä. Tuki on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, ja perustuu työnantajan laatiman perehdyttämisohjelman laajuuteen. Vastaavasti myös työntekijä voi hakea tukea esimerkiksi muuttokustannuksiin ja kielikoulutukseen. Lisätietoa Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntijalta.

Muita tuettuja mahdollisuuksia 

  • Vaasa International Talents

    Tavoita vaasalaisten korkeakoulujen kansainväliset opiskelijat. Opintoihin liittyvää harjoittelua työpaikoilla, työssäoppimisjaksoja ja opinnäytetöitä.

  • Työllistämisen Vaasa-lisä

    Harkinnavaraista tukea 350 eur/kk yhdeksään kuukauteen asti

  • F.E.C rekrytoiva koulutusohjelma
    Educated with Companies -koulutuksen kautta työnhakija kehittää ammatillista osaamistaan yritysten tarpeisiin teorian ja työssäoppimisen kautta. Ohjelma on tarkoitettu korkeakoulutetuille ja asiantuntijatehtävissä aiemmin työtä tehneille työttömille.

Oppisopimuskoulutus

Kouluttamalla oppisopimuksella työntekijän työpaikalla saat juuri sinun yrityksellesi sopivinta osaamista nopeasti ja kustannustehokkaasti. Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen määräaikainen työsopimus, jonka kesto on 4–36 kuukautta. Oppisopimuksen aikana työntekijä suorittaa perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa. Työnantajalle voidaan maksaa korvausta opiskelijan kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Koulutuskorvaus sovitaan oppisopimuksessa erikseen ja on tutkinnosta riippuen 0–150 €/kk. Lisätietoja tästä linkistä

Tutustu myös alla olevista linkeistä Vaasan ammattioppilaistosten tarjoamiin oppisopimuksiin.

Koulutussopimus

Koulutussopimusjakso on toisen asteen ammatillisiin opintoihin kuuluva työpaikoilla tapahtuvaa oppimista eli nk. työharjoittelua. Koulutussopimuksella tehty työharjoittelu ei ole työsuhde, eikä sen ajalta makseta palkkaa. Sopimuksen pituus sovitaan opiskelijan tutkinnon osien mukaan. Lisätietoja tästä linkistä.

Työharjoittelu

Määräajan kestävää työnantajan lukuun tehtävää työtä, joka on yleisesti kestoltaan muutamista viikoista kolmeen kuukauteen. Tarkoituksena on perehdyttää harjoittelija työelämään ja lisätä hänen ammattitaitoaan. Työharjoittelusta käytetään yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa nimitystä korkeakouluharjoittelu. Työttömän työnhakijan työharjoittelu tehdään TE-toimiston kautta työkokeiluna.

Ammatillinen työvoimakoulutus

Pohjanmaan TE-toimiston kautta haettavissa työvoimakoulutuksissa opiskelee paljon eri alojen osaajia, jotka etsivät työ- tai työharjoittelumahdollisuuksia koulutuksen ajalle tai sen jälkeen. Tästä joukosta on mahdollista löytää juuri yrityksen tarpeita vastaava osaaja.

  • Tutustu käynnissä oleviin työvoimakoulutuksiin tästä linkistä
  • Vaasan ammattiopisto Vamia järjestää työvoimakoulutuksia mm. seuraavilla aloilla: kiinteistö, puhdistus, rakennus sekä kone ja metalli. Tutustu tarkemmin tästä linkistä.


Työkokeilu

Yrityksesi saa apukäsiä käyttöönsä ja mahdollisuuden myöhemmin rekrytoida talon tavat tuntevan työntekijän. Työkokeilijat ovat tyypillisesti työhön palaavia tai nuoria, jotka hakevat uutta suuntaa alavalinnalle tai opintosuunnalle. Työkokeilu ei ole työsuhde, eikä sen ajalta makseta palkkaa. Työkokeilu kestää tyypillisesti 1–3 kuukautta, enintään 6 kuukautta. Lisätietoja tästä linkistä.

Rekrykoulutus

Rekrytoiva koulutus on yrityksen tarpeisiin räätälöity kokonaisuus, kun saatavilla ei ole sopivaa työvoimaa. Opiskelija suorittaa tietopuolisia opintoja ja tekee työssäoppimista ja työharjoittelua, Kesto on 3–9 kk. ELY-keskus maksaa koulutuksen kustannuksista 70 % ja työnantaja 30 %. Lisätietoja tästä. ja tästä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita